Nasledujúce riadky budú opisovať náš príbeh. Cesta k dosiahnutiu nášho cieľu a naplneniu nášho sna, bola plná prekážok. Nestalo sa to cez noc, nebolo to jednoduché a vyžadovalo si to veľa trpezlivosti, energie a času. Práve to nás však mnoho vecí naučilo a posúvalo vpred. Základom je nevzdať sa a ZOTRVAŤ !

Na začiatku bol sen. Aby sa sen stal skutočnosťou, je potrebné vytvoriť jasný plán, ktorý je podstatným článkom k jeho naplneniu. Aby sa plán premietol do reality, je potrebné mať odvahu a nebáť sa riskovať. Sme rodinná firma. Náš príbeh sa začal písať začiatkom roku 2020.

Zakladateľmi tohto projektu sú dvaja mladí ľudia, konkrétne mladý manželský pár. Ambiciózny šéfkuchár s dlhoročnou praxou na Slovensku a v Škandinávii, marketingová a obchodná asistentka s umeleckým výtvarným nadaním. Vďaka týmto kombináciám pripravujeme a varíme naše chutné jedlá. Je to naše poslanie, láska a životný štýl. Sme presvedčení, že za úspechom nestojí len geniálna myšlienka jednotlivca, ale aj úsilie a zodpovedná práca nás všetkých.

Kvalita znamená robiť to dobre, aj keď sa nikto nepozerá.

Aby sme mohli vyvíjať naše receptúry a variť naše jedlá, bolo potrebné nájsť priestor. Rozhodli sme sa pre kompletnú rekonštrukciu rozbitého suterénu v staršom rodinnom dome. Ako prvé sme narazili na ľudí, kt. neverili našej vízii a smiali sa našim predstavám. Prvé prekážky nastali hneď na začiatku. V suteréne, v rodinnom dome, nebolo nič. Ani voda, ani elektrika a ani kúrenie. Nevedeli sme kde a ako začať. Väčšina nám hovorila aké to bude ťažké, že sa to nedá alebo sa to nebude dať, alebo že to vôbec nepôjde. My sme chceli počuť možnosti ako sa to dať bude a tak sme ich museli hľadať. A našli sme ich. Cesta bola dlhá a veľmi náročná. Prvá rekonštrukcia nebola dostačujúca. Ani druhá. A ani tá nasledujúca… Boli sme z toho zdrvení. Toľko času, úsilia, energie a ťažko nadobudnutých financií, ťažko zarobených, počas dlhého pobytu v zahraničí. Vďaka vzájomnej podpore sme to nevzdali. Ale tých rán bolo viacero. Aj neúspechov… Keď to už vyzeralo nádejne, prišla kríza, korona kríza. To spôsobilo, že sme na niekoľko mesiacov museli práce pozastaviť a všetky podané a ťažko vypracované žiadosti, návrhy, ručne kreslené projekty, nám odložili, pozastavili a poniektoré zrušili… Ďalšia rana a niekoľko krokov späť… Niekedy musíme spadnúť dolu, pretože na tom dne je niečo, čo sme tam mali nájsť. Na začiatku sme dobre vedeli, že to nebude ľahké ale nevedeli sme pravdupovediac, že to bude až tak veľmi ťažké. Popritom všetkom sme si naďalej vymýšľali a vyvíjali vlastné receptúry, tvorili, varili a piekli. Nič nás nezastavilo. Spomenuli sme si zakaždým na dôvod, prečo sme začali. Aj napriek pozitívnemu mysleniu, energia ubúdala. Jedno slnečné ráno sme sa rozhodli zdolať vrch. Pred sebou sme mali náročnú túru, na ktorú sme boli pripravení. Počas túry sme to chceli niekoľkokrát vzdať, nevládali sme, nerátali sme s až tak nepriaznivým počasím a pomaly nám dochádzalo jedlo. My sme si len mysleli, že sme boli pripravení. Pripravovali sme sa tak, ako nám radili známi. Ale nik z nich, tento vrch neprešiel až do konca. Boli sme kúsok od cieľa ale o tom sme ani netušili. Nevzdali sme to a šli sme ďalej. Už teraz vieme, že človek nemôže prijímať rady od ľudí, kt. neprešli rovnakou cestou. A hlavne, nikdy nerobte to, čo robí väčšina. To čo robí väčšina, nemôže byť dobré. Dokázali sme to. Vyšli sme na samotný vrchol a ten pocit stál za tú námahu, energiu, hnev a ´´plač´´. Ten okamih sa stal v momente našou motiváciou a pohľad z vrchu, inšpiráciou.

Cesta za úspechom je ťažká, presne ako sa hovorí a všade píše ale úspech sa dostaví. Bez prekážok to nejde, stačí ak ich zdoláš a zotrváš. Nikdy nevieš, aký si silný, pokiaľ byť silným nie je jediná možnosť, ktorú máš. Vytrvalosť je tajomstvom všetkých víťazstiev, netreba zabúdať.

Sme tu aby sme ukázali ako má chutiť chutné jedlo.

X